Send teksten din til oss!

skrivehender rød.gif
 

Skriver du noveller, kortprosa, dikt eller en annen form for skjønnlitteratur? Vi du ha teksten din på trykk i en skeiv, skjønnlitterær antologi? Da bør du sende teksten din til oss!

Skråtekst er et prosjekt etablert for å fremme ny, skeiv skjønnlitteratur. Høsten 2019 gir vi ut en antologi – med innhold som skapes nå! Har du lyst til å bidra? Send inn en korttekst som på en eller annen måte berører skeiv tematikk. Vi kommer til å lese den og vurdere om den skal trykkes i boka.

Teksten kan handle om alt mellom himmel og jord – det eneste kriteriet er at du på en eller annen måte bruker litteratur og fiksjon til å utforske skeiv eksistens og skeiv tematikk. Vi kommer til å vurdere poesi, noveller og kortprosatekster, og velger ut et knippe bidrag som publiseres i boka. Vi honorerer alle bidrag som trykkes.

Frist: 1. juli 2019.

Send til: skraatekst@skeivungdom.no, men les her først.

Noe mer? Du bør i hvert fall vite dette før du begynner å skrive:

  • Teksten skal være skjønnlitterær – det vil si en oppdiktet tekst – og den må være kort. Den skal også på en eller annen måte handle om skeivhet, men hvordan bestemmer du selv.

  • Dikt/poesi kan være på maks fem sider i Word eller et liknende tekstbehandlingsprogram. Noveller og andre former for kortprosa kan være på maks 20 000 tegn inkludert mellomrom. Alle skjønnlitterære sjangre er velkomne!

  • Du må skrive på norsk – bokmål, nynorsk eller dialekt.

  • Du må sende oss teksten din per e-post i Word eller et annet redigerbart tekstprogram. Vi tar ikke imot tekster på papir eller i PDF-format.

  • Du kan gjerne være tidligere upublisert skribent, men du trenger ikke å være det.

  • Teksten du sender oss, kan imidlertid ikke ha vært publisert andre steder tidligere.

  • Vi forbeholder oss retten til å redigere bidragene vi velger ut. Du får selvfølgelig godkjenne endelig versjon.

    Les mer om de formelle kravene her.

kvessetblyant REAL RED.gif