Skra%CC%8Atekst+%286%29.jpg
 

Hvem står bak Skråtekst?

Skråtekst er et prosjekt etablert av Madeleine Gedde Metz og Marte Mesna, og realisert i samarbeid med Skeiv Ungdom med støtte fra LNU og Stiftelsen Ord og Form. Her finner du Skeiv Ungdoms nettside. Alle spørsmål om konkurransen og prosjektet skal sendes til Skråtekst – her kan du ta kontakt med oss!

Madeleine Gedde Metz er utdannet litteraturviter og jobber på Litteraturhuset i Oslo. Marte Mesna er utdannet idéhistoriker og har jobbet i medie- og forlagsbransjen i mange år. Begge har lang erfaring fra det feministiske tidsskriftet Fett, hvor de jobbet sammen lenge. Metz og Mesna fungerer som redaktører for boka.

Skeiv Ungdom har valgt å prioritere dette prosjektet fordi organisasjonen ser behov for en større bredde innen norsk skeiv litteratur. To representanter fra Skeiv Ungdom ble valgt ut til sammen med redaktørene å utgjøre bokas redaksjonsråd, og bidro sommeren 2019 til utvelgelsen av tekster. Utvalget var klart i september 2019, og seksten forfattere er plukket ut til å være med i antologien som utgis i november samme år.