Bokhylle+gul.jpg

Hva slags bok er det vi skal gi ut?

Skråtekst er et prosjekt etablert for å bidra til mer skeiv litteratur på trykk. Det skal vi gjøre ved å utgi en skeiv, skjønnlitterær antologi med tekster skrevet av unge og relativt uetablerte forfattere – for eksempel deg! Du er velkommen til å delta i konkurransen om å få bidraget ditt på trykk i antologien. Den vil bestå av 10–15 skjønnlitterære tekster, og vi vil at tekstene skal tematisere og utforske skeivhet og skeiv eksistens i Norge og verden i dag. Tekstene kan være noveller, dikt eller andre former for skjønnlitterær kortprosa. Utover det står du ganske fritt – du kan lese mer om kravene til teksten her.

Boka utgis i november 2019, den skal inneholde tekster av høy kvalitet og den skal bidra til økt representasjon av skeivhet i norskprodusert litteratur og fiksjon. Les mer om hvorfor vi lager denne boka her. Antologien lanseres under Arctic Pride i Tromsø i november 2019 og i Oslo senere samme måned. Boka vil være tilgjengelig for salg via Skråteksts nettsider, Skeiv Ungdom og noen utvalgte bokhandlere.

Vil du bidra? Send teksten din til skraatekst@skeivungdom.no innen 1. juli 2019. Vi honorerer alle bidrag som kommer på trykk.

Skråtekst er et politisk uavhengig prosjekt basert på frivillig arbeid. Skrivekonkurransen og utgivelsen av antologien gjennomføres i samarbeid med Skeiv Ungdom og med støtte fra LNU og Stiftelsen Ord og Form.

Les mer om initiativtakerne bak Skråtekst her.